Kategorier
Allmänt

Mässrapport

I slutet av april deltog vi på en Hi-Fi mässa i Jönköping. Vi var från början bokade där för två år sedan men pandemin kom emellan. Men nu var det dags.

Under två dagar träffade jag en hel del besökare och det är alltid trevligt att träffa användare av ljudutrustning. Alltid nyttigt att samtala med vår kundgrupp. Det blev även som en mindre marknadsundersökning, för att se var frågorna dök upp.

Vi valde ett rum med tyst demo, dvs inget som spelades, då det fanns grannar som ordnade detta. I och med detta upplägg så hade vi med oss kablar, kontakter, stereohyllan The Oak Rack, nätfilter/strömrenare främst från Puritan och lite annat blandat.

Besökarna var mest herrar men några damer dök upp mellan varven och då ofta tillsammans med en man.
Kunde bara konstatera att kvinnorna ofta stannade och tittade på stereohyllan i massiv ek medan grabbarna tittade mer på annan hårdvara.

Samtal om WAF (Wife acceptance factor) skedde flera gånger i samband med stereohyllan. Märkte att flera personer, främst grabbar, var lite irriterade över detta begrepp, av någon anledning.
Undrar varför folk kände irritation över detta uttryck? Var de själva kanske trötta av att påminnas eller vad vet jag?

Vi kan nog alla bara konstatera att WAF är en praktisk faktor i hemmet. Eller som en besökare uttryckte det kring stereohyllan, att den faktisk uppfattades som en snygg möbel.
Jag kan bara nämna att den har även andra tekniska egenskaper, som att den isolerar varje hyllplan från vibrationer.

Länk till stereohyllan

Det som överraskade mig mest var att det var stort intresse av en enkel strömlist, som i grunden inte har några filterfunktioner alls.

Strömlisten har åtta uttag, vilket många tyckte var bra. Och faktum är att det är viktigt att hela riggen får samma jordpunkt, för att undvika jordslingor.
Denna strömlist, som vi själva monterar med bra komponenter, kan även lätt kompletteras med en litet smart aktivt filter från iFi Audio.

Länk till strömlisten
Länk till aktivt filter (AC iPURIFIER) från iFi Audio

På tredje plats i samtalen var strömkablar i olika former. Och här finns det mycket på marknaden. Även vi har flera olika modeller och alternativ numera att erbjuda.

Länk till nät-ström-kablage

Resan var rolig, intressant och nyttig. Fast för mig som åkte från och till Gotland tog det lite längre tid än för de flesta andra utställarna.

Och vi har redan fått återkoppling med flera order från våra besökare. Tack för förtroendet!

/Lauri